utorak , 23. jul 2024.
Početna / Erotske priče / 10 činjenica o sexu koje sigurno niste znali

10 činjenica o sexu koje sigurno niste znali

Postoji hiljadu i jedan način da započnemo uvek zanimljive i kontroverzne teme o sexu. Ali kladimo se da čak i stručnjaci u ovom polju, neće znati ovih deset nasumičnih činjenica o sexu. Pripremite se na iznenađenja!

1) Spermatozoidi mogu da žive čak pet dana

Spermatozoidi su veoma izdržljivi i borbeni. Unutar ženske vagine i u ostalim delovima reproduktivnog organa, mogu da prežive između 3-5 dana. Čak i tada, oni su u mogućnosti da završe proces oplodnje. Sperma koja je „izbačena“ izvan tela je manje otporna, pa tako može da preživi svega nekoliko časova.

2) Ponekad je sex pitanje života i smrti

Mala krznata životinja, omčica, kada je u sezoni parenja, mora da ima sex, inače će umreti. Ako nije u mogućnosti da pronađe partnera za sex i ostane predugo „zagrejana“, njeno telo će da luči preveliku dozu estrogena i ona će usled anemije uginuti.

3) Muškarac proizvede ogromnu količinu sperme

Svakodnevno muškarci proizvode ogromne količine semene tečnosi. I kada kažemo ogromne, mislimo tako. Jedan muškarac tokom dve nedelje može da proizvede dovoljno sperme da oplodi sve plodne žene na planeti.

4) Sex može da poveća prag osetljivosti na bol

Postoji tanka linija između uživanja i bola, barem tokom sexa. Prema jednoj istraživačkoj studiji, tokom sexa osoba može da izdrži veće količine bola, nego kada nema sex. Taj prag je čak i veći, ako doživite orgazam, koji blokira osećaj bola i u telo ispušta hormone sreće.

5) Semena tečnost može da se koristi kao nevidljivo mastilo

Tokom Prvog svetskog rata, članovi Britanske tajne službe MI6, otkrili su da spermu mogu koristiti kao nevidljivo mastilo. Sperma nije reagovala sa parom joda, koja se koristila kao glavna metoda u otkrivanju nevidljivog mastila i povrh svega, „nevidljivog mastila“ je bilo u izobilju. Spermu kao nevidljivo mastilo su prestali da koriste kada su otkrili da proizvodi neprijatan miris ako nije sveža.

6) Previše novca trošimo na sex na internetu

Sex je ogromna industrija. Prema istraživanju iz 2005. godine, više od polovine svih novčanih transakcija na internetu ima neke veze sa sexom. To je zaista velika količina pornića i igračaka za odrasle.

7) Sperma sadrži kalorije

Pljuvanje ili gutanje je stvar lične prirode, ali ako ste na dijeti, trebali bi da izbegavate gutanje. Zašto? Tačno 5 kalorija se nalazi u jednoj kašiki sperme.

8) Postoji razlog zašto imamo otežano mokrenje nakon sexa

Tokom orgazma, vaše telo ispušta posebne hormone koji govore mozgu da sada nije najbolje vreme za mokrenje. Takođe, mokrenje pre sexa pomaže u sprečavanju infekcije urinarnog trakta.

9) 10% beba u Evropi su napravljene na jednoj posebnoj marki kreveta

Svi volimo IKEA nameštaj, pogotovo mi Evropljani. Na osnovu toga, procenjuje se da je jedna od 10 beba započeta na IKEA krevetu. IKEA prodaje zaista velike količine nameštaja, tako da ova činjenica i nije veliko iznenađenje.

10) Veličina grudi se može povećati sexom

Dame, zaboravite push-up grudnjake- samo se češće prepustite partneru. Ženske grudi mogu da nateknu do 25% tokom sexa. A 1% žena na planeti mogu da dožive orgazam stimulišući samo grudi i bradavice.

Izvor: www.bodyandsoul.com.au

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x