utorak , 28. maj 2024.
Početna / Erotske priče / 12 insajder činjenica o analnom sexu

12 insajder činjenica o analnom sexu

Jedna od najpopularnijih tema u sexu koja je oduvek bila taboo. Magazin Shape je angažovao experta o ovoj temi, kako bi sa vama podelio sve što vas može zanimati o analnom sexu. Doktor Kat Van Kirk, sexualni terapeut.

1. Ne bi trebalo da boli

Postoji očigledan strah od analne penetracije, zbog toga što je nezamislivo da ne može boleti ako penis ili čak prst, uđe u tako mali otvor. „Zaista bi trebali stalno da komunicirate.“, kaže doktor Van Kirk i naglašava da je komunikacija obavezna pre, tokom i posle analnog sexa. „Može biti male neprijatnosti, ali ne bi trebalo da boli.“ Kao i u svemu ostalom, bol je znak da nešto nije OK. Ako se osećate nelagodno, počnite sa manjim objektima, kao što su analne igračke i idite ka većim.

2. Analni sex više prija muškarcima nego ženama

Ne, ovo nije mit. „Prostata se stimuliše kroz anus, “ kaže Van Kirk. „Prostatu možete da osetite ako stavite prst u anus i savijete ga u obliku kuke, prema napred“, prema testisima. Takođe, prostatu možete stimulisati ako stvarate pritisak između testisa i analnog otvora.

3. Prostata je slična G tački

Mislite da samo muškarci imaju posebno mesto? Varate se. „Žene imaju tkivo slično prostati i naziva se G tačka“. Partner može napitati G tačku slično kao i prostatu, samo što do nje dolazi kroz vaginu. G tačku možete nadražiti prstom, penisom ili nekim pomagalom ili sex igračkom.

4. Neke žene mogu da dožive orgazam uz pomoć analnog sexa

Analni sex ne mora da bude samo stavka na papiru, koju ste vi i vaš partner rešili da probate. Nasuprot porpularnom mišljenju, u analnom sexu možete zaista oboje da uživate. Doktor Van Kirk objašnjava da G tačku kod žene možete pogoditi iz potpunog novog ugla, baš pomoću analnog sexa.

5. Na analnom otvoru postoji veliki broj nervnih završetaka

Pozanto vam je da su penis i vagina „natrpani“ nervnim završecima, ali šta je sa analnim otvorom? Koža anusa je drugačija nego koža vulve, međutim i tu postoje nervi. Osobe koje su eksperimentisale sa analnim igrama kažu da je potrebno vrlo malo kontakta sa spoljašnjim delom otvora, kako bi osetili prijatnu reakciju, kaže doktor.

6. Anus nije prirodno podmazan

Vagina je spremna za sexu uglavnom tokom čitavog dana, celog vašeg života, jer ima prirodno „podmazivanje“. Međutim, analni otvor nije takav. Uz bilo koju igru sa analnim otvorom, obavezan je lubrikant.

7. Njegov penis može da dodiruje vaše unutrašnje organe

Ako je njegov penis veoma dugačak ili ulazi jako duboko u vaginu, možete osetiti čudan osećaj u donjem delu stomaka. Kod analnog sexa nema tog osećaja. Teoretski, može da ide duboko koliko hoće, osećaj je isti. To je jedan od razloga zašto ne bi trebali da gurate predugačke igračke, možete povrediti unutrašnje tkivo debelog creva.

8. Moguće je da se „olakšate“ na njega – ali samo u ekstremnim situacijama

Ovo je možda vaš najveći strah u analnom sexu. Potreban je čudan niz događaja i veoma loša procena da bi se to desilo. Kaže doktor Van Kir. „Tipično, dok god ste zdrava osoba, nećete izgubiti kontrolu nad debelim crevom.“ Ako imate problema sa stomakom, trovanje hranom ili neredovnu stolicu, eto razloga da se zapravo plašite ovoga.

9. Ipak, možete osetiti potrebu za velikom nuždom

Mnogobrojne žene koje su probale analni sex, kažu da osete potrebu za velikom nuždom, ali to brzo prođe. Slično je kao i kod mokrenja kod redovnog sexa. Najbolje rešenje za ovo je da obavite sve što treba par sati pre analnog ili bilo kog drugog sexa. Tako se 100% sigurni da se neće desiti ništa neočekivano.

10. Možete dobiti infekciju urinarnog trakta tokom analnog sexa

Infekcija urinarnog trakta se dobija kada bakterije dođu do ulaza u mokraćovod i nastave dalje da se „penju“. Analne igre povećavaju broj tih bakterija na prstima i penisu, pa ako menjate rupe, trebali bi često da perete ruke ili dezinfektivnim sredstvima brišete polni organ. Takođe, morate da menjate kondom ako prelazite iz analnog otvora u vaginu.

11. Možete ostati u drugom stanju putem analnog sexa

Da, ovo je zapravo moguće. Ako vaš partner svrši u vaš analni otvor, spermatozoidi nekako mogu da dođu do vagine i oplode jajne ćelije. Najbolje bi bilo da koristite kondom ili ne svršavate u analni otvor.

12. Analne igre neće raširi vaš analni otvor

Ako se žene brinu da će im se vagina raširiti od upotrebe, logično je da se isto tako plaše i za analni otvor. Zaboravite na to. Potrebno je da svakodnevno stavljate velike sex igračke u svoj analni otvor, kako bi zapravo napravili neku promenu u obimu anusa. Posle prvog puta ćete imati osećaj da vam je anus širi, ali opustite se, to je samo trenutno – znači da ste počeli da uživate, nećete ga uništiti. Kaže doktor Kit Van Kir za magazin Shape.

Izvor: www.shape.com

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x