utorak , 23. jul 2024.
Početna / Erotske priče / 7 grešaka koje MUŠKARCI prave u sexu

7 grešaka koje MUŠKARCI prave u sexu

Promena u načinu razmišljanja može unaprediti vaš seksualni život. Evo sedam čestih grešaka koje muškarci prave sa ženama i načina kako ih zaobići.

Greška 1: Seks počinje u krevetu

Muškarci se nalože vrlo lako, kao na dugme, ali sa ženama se to ne dešava tako brzo, kaže seksualni terapeut, doktor Ian Kerner.
Izgradite put ka vašoj savršenoj večeri tokom dana tako što ćete grliti, ljubiti svoju lepšu polovinu, i držati se za ruke. Zabavljajte se zajedno, i pokažite joj da vam je stalo do nje.

Osećanje sigurnosti u vezi je ključno za žene da bi došlo do apsolutnog opuštanja tokom seksa, kaže Kerner. Dug zagrljaj može doprineti mnogo više nego što mislite – 30 sekundi zagrljaja stimuliše oksitocin, hormon koji kreira osećaj bliskosti i povezanosti kod žena.

Greška 2: Predpostavljate da znate šta ona želi

Kao što su lažirale orgazme pre 20 ili 30 godina, žene ih lažiraju i sad. Ako ona ne uživa, vi možda to nećete znati. Nemojte se ustezati da pitate pitanja poput: „Kako ti ovo prija?“ ili „Da li želiš nešto drugačije?“
Drugim rečima, tražite upustva i smernice.

Greška 3: Pridržavate se svog plana

Ne mislite da „Ako je funkcionisalo prva tri puta, funkcionisaće sledećih XX puta,“ kaže seksualni terapeut Sari Kuper.
Šta nju popaljuje zavisi od njenog raspoloženja, i gde se trenutno nalazi u mesečnom ciklusu. „Možda su njene bradavice osetljivije, ili genitalije golicljive,“ dodaje Kuper.

Obraćajte pažnju na vašeg partnera, kaže psiholog Dr. Loni Barbah. „Probajte različite stvari i posmatrajte kako ona reaguje.“
Kad nađete nešto što funkcioniše, ne zadržavajte se na tome dugo. Žene se često žale da muškarci prelaze na sledeću stvar baš onda kad one počnu da zaista uživaju u toj aktivnosti.

Greška 4: Striktno se Pridržavate Fizičke Senzacije

Proširite svoju ideju predigre. Neki muškarci se „fokusiraju na fizičku stimulaciju i često ignorišu mentalnu stimulaciju,“ kaže Kerner.

Dok muškarci funkcionišu mnogo više na osnovu onoga što vide, „žene fantaziraju mnogo više tokom seksa kao dela procesa uživanja.“ Pridružite se – podelite fantaziju ili seksi uspomenu.

Greška 5: Očekujete da će joj snošaj doneti orgazam

Za 80% žena, samo snošaj neće dovesti do rezultata. Zašto? Mnoge poze u seksu ne stimulišu klitoris direktno. Postoje drugi razlozi da je zadovoljite. „Žene doživljavaju orgazam tokom oralnog seksa mnogo više nego od snošaja,“ kaže Kerner. Takođe, probajte seks sa njom odzgo, ili vibrator napravljen za korišćenje tokom seksa. „Muškarci treba da budu komforni sa seksi igračkama, a ne da se osećaju zaplašeno,“ kaže Dr. Kerner.

Greška 6: Preskačete zavođenje

Žene vole da budu zavedene. „Zavođenje je važno, ako ne i važnije od, recimo, vaše tehnike seksa;“ kaže Kuper. Pomaže znati kakve tehnike popaljivanja vaš partner voli, da li je oralno, vizuelno, ili mentalno, kaže doktorka. „Da li vaša partnera voli kada pričate prljavo preko telefona, ili šaljete perverzne poruke? Kada predjete prstom polako preko njenih grudi? Kad flertujete sa njom u baru?“

Takođe, ako vam se sviđa ono što vidite, recite. „Recite ženi kako je poželjna,“ kaže Dr. Barbah.

Greška 7: Fokusirani ste na postizanje orgazma

Većini žena je potrebna stimulacija klitorisa da dostignu orgazam, ali je malo kompleksnije nego što mislite. Neki muškarci „ne razumeju anatomiju klitorisa,“ kaže Dr. Kuper. On je malo više od malog „Dugmeta“ koje koristite. Njegovi nervni završetci prožimaju celu vulvu unutar vagine. „Nemojte raditi samo napred-nazad, ili levo-desno. Posvetite pažnju ostalim delovima vagine, oko vrha, sa strana, i dna.

Da li vi pravite neke od ovih grešaka? Uz današnje savete ćete ih lako prevazići, i unaprediti svoj seksualni život.

Izvor: www.webmd.com

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x