utorak , 23. april 2024.
Početna / Erotske priče / Neverovatno lagan način da postane 14 procenata više napaljenija

Neverovatno lagan način da postane 14 procenata više napaljenija

Žene, učesnici istraživanja su beležile vreme spavanja i seksualne aktivnosti tokom dve nedelje. Kada su subjekti istraživanja provodili više vremena spavajući, izjavili su da sutra dan imaju više raspoloženja za sex.

Za devojke koje su bile u vezi, jedan dodatni sat spavanja povećao je njihove potrebe za sexom za 14 procenata. Nije iznenađenje da žene imaju veću želju za sexom kada su odmorne. Ali tu ima još nekih bitnih sitnica koje treba istražiti, kaže autor studije, doktor David Kalmbach.

Želja za sexom može biti biološke prirode. Neka primitivna istraživanja su pokazala da spavanje povećava lučenje sexualnih hormona, koji mogu uticati na osećaj povećanja sexualne želje.

Odmor je možda krucijalan i za muškarce: Istraživanja su pokazala da muškarac koji ima poremećaj sna, veoma često pati i od sexualne disfunkcije, tvrdi doktor Kalmbach.

Držite stvari jednostavnim, obezbedite sebi redovan i dovoljan san i ohrabrite i nju da postupi isto. Uspostavite precizno vreme za spavanje, podesite alarm pola sata kasnije, isključite elektronske aparate u spavaćoj sobi i sexualni život će vam se sigurno popraviti.

Izvor: www.menshealth.com

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x