utorak , 23. jul 2024.
Početna / Erotske priče / Pet vežbi koje mogu da izazovu spontani orgazam

Pet vežbi koje mogu da izazovu spontani orgazam

Poznato je da žene tokom određenih fizičkih aktivnosti mogu osetiti seksualno uzbuđenje. Ali šta je sa muškarcima?

2006. godine, Men’s Health časopis je objavio članak o glumici koja se sexualno uzbudi svaki put kada radi vežbu podizanja nogu na spravi za zgibove. Ubrzo nakon toga, redakcija je primila veliki broj mailova od žena koje se takođe uzbude izvodeći određene vežbe.

Ovaj fenomen je dobio naziv „trbušorgazam“, jer se pokazalo da je vežbanje trbušnjaka „okidač“ za spontane orgazme. Doktor Debby Herbenick, koja piše za časopis Men’s Health je istraživala ovaj fenomen i došla do zaključka da se 10% muškaraca i žena mogu seksualno uzbuditi tokom fizičkog vežbanja.

Muškarci u njenom istraživanju su prijavili da dobijaju erekciju tokom izvođenja čučnjeva, podizanja tegova, penjanja uz konopac i trčanja. Najluđa stvar u svemu je to što „trbušorgazmi“ nisu povezani sa mislima o sexu ili frikciji genitalija. Rezultat „trbušorgazama“ je isključivo zbog naprezanja mišića u donjem abdomenu. Naučnici još nisu došli do zaključka kako je to moguće. Neke teorije uključuju stimulaciju unutrašnjih organa, kao što su nervni kanali, koji su uključeni u dostizanje orgazma.

Mnogi muškarci su erekciju u „trbušorgazmu“ opisali kao jaču nego tokom masturbacije, ali opet slabiju nego tokom sexa sa partnerkom ili partnerom. Još čudnija pojava je to što neki muškarci mogu da dožive „trbušorgazam“ čak i kad nemaju erekciju. Ovo nije nešto što bi poželeli, pogotovo ne u teretani.

U svakom slučaju, ako osetite da nailazi „trbušorgazam“, jednostavno možete prekinuti fizičke aktivnosti na kratko i sprečiti celu situaciju.

Izvor: www.menshealth.com

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x