utorak , 28. maj 2024.
Početna / Erotske priče / Večera koja podiže libido? Hrana kao afrodizijak za žene

Večera koja podiže libido? Hrana kao afrodizijak za žene

Napaliti devojku može biti isti tako lagano kao i da je nahranite, kaže nova studija koja je proučavala povezanost hrane i želje za sexom.

Postoji samo nekoliko stvari koje su lepše od gledanja vaše drage kako sprema neku pristojnu večeru, a zajedničko vreme u kuhinji može da zagreje stvari jače nego rerna. Ali zapravo, akt žvakanja i gutanja hrane podiže želju za sexom: novo istraživanje, objavljeno u žurnalu Appetite, tvrdi da su žene napaljenije kada im je stomak pun.

Istraživači sa Drexel Univerziteta i Univerziteta u Pensilvaniji su okupili devojke posle osam sati gladovanja (ups, baš sada pričamo o hrani) i nad njima sproveli skeniranje mozga dok su gledale različite slike. Praznih stomaka, sve žene su imale slične reakcije na prikazivanje neutralnih slika (kao što je kugla za kuglanje) ili romantičnih slika (kao što je par koji se drži za ruke). Ali, nakon što su gladnim devojkama dali hranu, mozak je počeo da pokazuje jače reakcije na romantične slike.

Jedan od zaključaka na ovu reakciju glasi: glad nas čini nervoznim i anksioznim, ali čim zadovoljimo tu potrebu, možemo da se fokusiramo na drugi set potreba, koje su naravno sexualne prirode.

Još jedno interesantno otkriće je pronađeno ovim eksperimentom: devojke koje su bile na dijeti, pokazazivale su jače reakcije na romantične slike. Ovo može biti povezano sa načinom kako funkciniše naš centar za nagrađivanje i mozak- mi smo i dalje motivisani da nagradimo sebe, iako je inicijalna potreba zadovoljena.

Kako bi pametno iskoristili ove rezultate istraživanja, predlažemo vam da se „bacite“ u kuhinju, posle toga ćete sigurno biti nagrađeni od strane vaše voljene osobe.

Iako je ovo malo istraživanje i neka ispitivanja tek treba obaviti, verujemo da vam neće ništa škoditi ako probate.

Izvor: www.shape.com

Pretplati se
Obavesti o
guest

0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo vaše mišljenje, molimo vas da pošaljete komentar.x